добре дошли в моя уеб сайт

Сектор Б

Местата зад вратите, на стадионите където е имало трибуни са били посещавани от млади хора, защото на повечето стадиони по това време в тези сектори Не е имало седалки и хората там са стояли прави. Също така тези места са били с по - лоша видимост, а също са били и по-евтини, което ги прави по-достъпни за младите хора.
Така в началото на 40-те младите привърженици на софийския отбор Левски много - голяма част, от които членове на младежката организация Бранник и Българските Национални Легиони на ген. Христо Луков започват да гледат двубоите на Любимият тогава Нацистки отбор ЛЕВСКИ в сектор - Б – Б-ългария, Б-ог, Б-орис. 

След съветската ОКУПАЦИЯ на България от червената АРМИЯ комунистите обявяват Младежката организация Бранник за "Фашистка" и веднага я забраняват.
Ръководството е осъдено на смърт и строг тъмничен затвор, а Отборите, като Левски, които се асоциират със стара (НЕкомунистическа)България и стара София, биват обявени от комунистическата власт за Фашистки!

След 09.09.1944г Феновете на Левски, продължават да ходят в този сектор, но след 09.09.1944г. причината за разделението на - Б и Г сектор е, че феновете на Левски са идвали до Националния стадион от южните и централни части на София, тоест от Старите Софийски квартали, докато червените болшевишки фенове на отбора с червената петолъчка идваха към Националния Стадион откъм Цариградско шосе, което е връзката с традиционно заселените с НОВОсофиянци квартали; Младост, Дружба ...
След 09.09.44г. Постепенно сектор Б се оформя като място не толкова на младите, колкото на по-крайните фенове на ЛЕВСКИ, които скандират и оформят ядрото на агитката на отбора на СТАРА(НЕкомунистическа) България!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg